Bedanklijst in 2 minuten

In mijn naïviteit geloofde ik dat als ik eenmaal voor mezelf was begonnen, ik vrij zou zijn om te doen wat ik wilde, wanneer ik wilde. Ik zou vrij zijn om mijn werktijden te kiezen en vrij om vanuit bed te werken.

Meer dan een decennium later weet ik dat dat niet echt het geval is. Hoewel er elke dag een glimp van die ingebeelde vrijheid komt gluren, brengt het ondernemerschap een geheel nieuwe reeks stress met zich mee. Ik had eerder deze week een bijzonder zware dag en ik merkte dat ik gefrustreerd en teleurgesteld was. Ik was overweldigd dat mijn passie ook mijn job was… een baan die mijn persoonlijke leven kan onderdrukken.
In plaats van me te concentreren op de negatieve aspecten van het runnen van een zaak en het starten van nieuwe projecten, besloot ik twee minuten de tijd te nemen om alles op te sommen wat ik leuk vond aan mijn werk. Ik heb mezelf beperkt tot 120 seconden, en hier is een fragment uit mijn lijst:

  • Ik haal minstens één keer per week mijn kids af op school.
  • Ik ontmoet geweldige mensen die ik anders misschien nooit ontmoet.
  • Door mijn werk kan ik ‘s middags samen lunchen met mijn ma en mijn grootmoeder.
  • Naast het documenteren van het leven met een camera, mag ik er ook over schrijven.
  • Ik hoef niet elke dag make-up te dragen.
  • Door mijn werk kan ik nieuwe plaatsen in de wereld bezoeken.

De lijst ging verder, maar ik was verrast hoe gemakkelijk alles op het blad kwam te staan. Een paar minuten de tijd nemen om mezelf eraan te herinneren hoe gezegend ik was,  heeft mij de energie gegeven om verfrist en opgeladen terug te keren naar mijn werkdag.

Als je in een dip zit, trakteer jezelf dan op een bedanklijst van twee minuten. Het is een geweldige tool om elke dag het goede te vinden.

 

Liefs, Hilde