Online zichtbaar durven zijn

Online zichtbaar durven zijn

Heel leuk, al die tips over visual branding en jezelf laten zien. Maar je moet het wel eerst durven online zichtbaar te zijn voordat je dit ook gaat doen. Zolang dat niet het geval is, wordt het wel erg lastig.

Zelf heb ik er redelijk lang over gedaan voordat ik het zelf ging doen en durfde om mezelf meer te tonen. Natuurlijk had ik al wel een website, maar als je verder niets aan je online zichtbaarheid doet, kunnen anderen je niet vinden…

En we weten meestal wel dat we onszelf en alles van achter-de-schermen van onze zaak meer zouden moeten laten zien, maar er is altijd wel een reden om dat niet te doen. Ik werd niet bepaald gelukkig van die gedachten en onzekerheid en daardoor kon ik ook niet gaan doen wat ik echt wilde. Dit wil ik andere ondernemers besparen en daarom geef ik je graag wat tips om van deze angst af te geraken.

Waarom ben jij met je eigen zaak gestart?

Kom achter de reden waarom je het wil. Doe je het voor de vrijheid of wilde je gewoon doen wat je echt leuk vindt. Voor mij was de belangrijkste reden mijn kinderen. Ik wil graag doen wat ik leuk vind en mijn dromen najagen, maar niet ten koste van mijn gezin. Ik wil er zoveel mogelijk voor ze zijn en ze kunnen helpen op de momenten dat ze mij nodig hebben. Dit gaf mij al heel veel motivatie!

Online zichtbaar durven zijn om anderen te helpen

Je bent aan jezelf verplicht om anderen te laten weten wat jij kan! Er zijn zoveel mensen die je hulp kunnen gebruiken of niet eens weten dat ze je nodig hebben.

Maar als je dat niet laat zien, hoe weten ze dan dat jij bestaat en dat jij de oplossing voor hun probleem hebt?

Online zichtbaar

Online zichtbaar durven zijn geeft je een goed gevoel

Zie het als een spel. Wat gebeurt er als je een post plaatst? Krijg je meer volgers? Komen er meer websitebezoekers? Of wordt er een iets gedownload?

Ik weet nog dat er iemand mijn eerste e-book had gedownload. Dat voelde zo goed! Al dat werk dat je er in hebt gestoken en dan zien dat het echt werkt!

Wil je weten hoe je eruit kan springen? Lees dan mijn inspiratie-artikel over hoe je je uniek in de markt kan zetten.

Uittesten, uitproberen en verbeteren maar ook online zichtbaar durven zijn

Veel ondernemers willen eerst alles perfect in orde hebben en alles uitzoeken, zodat ze het ineens goed kunnen doen. Maar laat dat los of zet er een tijdslimiet op.

Door het gewoon te doen ontdek je jouw boodschap en wat werkt voor jou. Zolang je maar blijft uitstellen, maak je het jezelf alleen maar moeilijker.

En werkt er iets niet? Pech! Dan doe je het de volgende keer anders, maar heb je wel weer wat bijgeleerd. En waarschijnlijk zal je over een jaar denken: “Waarom dacht ik toen om het zo te doen?”. En dat betekent dan dat je ontzettend bent gegroeid door echt te tonen wat jou en je zaak zo uniek maakt.

Hopelijk neemt je podiumangst voor je online aanwezigheid wat af na het lezen van deze tips, zodat jij je VERHAAL echt gaat laten zien!

Wil je op de hoogte blijven en kennis maken met wie ik ben? Volg me dan op Facebook.

Een inspirerende en enthousiaste groet,