Over Hilde

Hallo, ik ben Hilde Peetermans, aangenaam!

Ondernemerscoach en creatieve onderneemster boordevol enthousiasme

Wie ben ik?

Ik studeerde fotografie en multimedia, begon als zelfstandig fotografe, ik bleef bijleren en ik startte verschillende zaken. Meer dan 19 jaar later leer ik zelfstandigen en ondernemers hoe ze hetzelfde kunnen doen.

Als creatieve onderneemster doe ik dus veel verschillende dingen, maar ze gaan allemaal over beeldcommunicatie en authentiek zichtbaar zijn. Dit doe ik altijd heel enthousiast met veel creativiteit, authenticiteit en eenvoud…

Mijn Verhaal

Mijn passie voor ondernemen zit me in het bloed. Als dochter van twee ondernemers ben ik van kindsbeen af omringd geweest door mensen met een missie, die met heel veel passie en goesting hun bedrijf wilden laten groeien en stralen.

Iets doen wat je graag doet en er volledig voor gaan werd me met de paplepel ingegeven.

Ik wilde koste wat het kost mijn nieuwsgierigheid nastreven en om ook mijn passie voor het visuele te voeden, werd ik meester in de fotografie.
Al snel begon ik een eigen zaak als fotografe. Werken voor echt grote bedrijven trok me niet aan. Ik voelde me meer aangetrokken tot de kleine ondernemer met een mooi en uniek verhaal.

Ik krijg enorm veel energie van ondernemers die liefde en passie hebben voor hun vak en daar non-stop en volledig voor gaan.

Deze verhalen bracht ik in beeld, steeds met de hoogste kwaliteit en ik ga ook altijd voor het beste. Daarom blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen met opleidingen in binnen- en buitenland.

En verder … 

Ik bouwde langzaam een ‘merk’ op, bracht mijn diensten op de markt en transformeerde van een jonge, twijfelachtige fotografe naar een slimme onderneemster.

Terwijl ik mijn zaak uitbouwde, gaf ik ook les in fotografie en startte ik een webshop. Na een aantal jaar gewerkt te hebben met heel veel zelfstandigen, marketingdiensten en ondernemers, merkte ik dat veel ondernemers het moeilijk vinden om hun identiteit en verhaal online te delen. 

Ik groeide verder als onderneemster en om niet alleen foto’s te leveren, maar de KMO’s ook te blijven ondersteunen met hun beeldcommunicatie, startte ik Visuele Verhalen. 

Ik sta steeds vaker op een podium (“geef me een micro en ik vertel heel enthousiast over fotografie, beeldcommunicatie, branding en ondernemen) en ik ging mezelf bijscholen om ook op strategisch niveau mee te kunnen denken met andere (creatieve) ondernemers.

Naast ondernemen ben ik gek op mijn gezin. Ik ben mama van twee schatten van kinderen. Hierdoor – en omdat mijn gepassioneerde, ondernemende vader veel te vroeg gestorven is – weet ik ook dat de balans tussen werken en gezin soms wel eens verstoord geraakt bij gedreven ambitieuzelingen.

Mijn Passie

Door de jaren heen heb ik de eer gehad om zelfstandigen, freelancers en ondernemers te helpen de basis te leggen voor hun passie en de carrière van hun dromen te creëren.

Samen hebben we gewerkt aan mooie beelden, het nemen van risico’s, enorm veel durven en doen én het leven ten volle benutten.

En dat is wat ik nu nog steeds het liefste doe: jou adviseren en helpen met de inzet van beeldcommunicatie, zodat je op een strategische manier opvallen tussen de massa door een authentieke en eerlijke online aanwezigheid. Jouw groei is mijn genot en geloof maar dat ik van genieten houd!

Ik ben in de wieg gelegd om mensen een zaak en een leven te helpen opbouwen waarmee ze kunnen stoefen.

Het ziet er elke dag anders uit, maar ik versterk mensen om een unieke zaak op te bouwen en van het leven te genieten.

Daarom begeleid ik zelfstandigen, ondernemers en freelancers met een passie voor hun vak om de sprong te wagen en te groeien met je zaak, zodat ze content kunnen ondernemen en leven in een stijl die helemaal bij hen past.

Mijn missie is om zelfstandigen en ondernemers te helpen groeien en zakelijk succes te boeken op een authentieke manier door te focussen op hun zaak. Ik geef ideeën en oplossingen voor hun communicatie en ik coach hen om alles slimmer aan te pakken zonder gedoe en zonder stress.

Zullen we samen mooie verhalen vertellen?

O, en papa… ik doe wat ik écht graag doe!

Lieve woorden

Geen vraag was je te uitgebreid, geen pixel te klein, geen hulpvaardige hand te kort, geen map te vol, geen filter te fijnmazig, geen laag te dik, geen selectie te selectief, geen historiepaneel te oud of geen navigator die zijn weg kwijt was! Hilde loste alles op.

Veel geluk, veel studenten voor de volgende cursussen, een goede gezondheid en nog veel levensvreugde gewenst!

-Jan V.V.-

Ik wil je graag bedanken voor de fijne, leerrijke en plezierige cursus die we samen mochten doormaken.

Hilde geeft zeer geod les, ze is een pracht van een leerkracht!

Hilde is echt een goede lesgeefster, graag volg ik nog meer lessen bij haar!

Ik vind de praktische oefeningen en de bijgeleverde commentaar van Hilde echt een meerwaarde. Alles zit goed in elkaar en er dient niets verbeterd te worden. Er is ook voldoende tijd voor vragen, oefeningen en herhalingen.

Het praktisch gedeelte komt uitgebreid aan bod, veel oefeningen, tempo ligt niet te hoog en niet te laag. Iedereen kan op zijn tempo volgen. De les wordt gegeven door iemand die zeker kennis van zaken heeft.

De manier van lesgeven en de praktische bruikbaarheid van de cursus voldoet zeer goed aan mijn verwachtingen.

Gezien het kleine aantal cursisten is het tempo van de les en de bijkomende uitleg (ook buiten de cursus) zeer goed.

“We gebruikten de foto’s voor een Facebook-campagne. Dit was zo’n groot succes dat we 4 personen extra in dienst moesten nemen!”

“Wij leveren kwaliteit en dit wilden we duidelijk maken met professionele foto’s. De foto’s die we zelf maken en op onze Facebookpagina zetten, vertellen ons verhaal niet goed genoeg.”
“Om ons vakantieappartement te verhuren, lieten we professionele foto’s maken. Ook de brochure, de beelden voor de website en andere ontwerpen lieten we maken door Visuele Verhalen. Ze hebben echt alles in huis om je zaak visueel op de kaart te zetten.”

Ik werkte al samen met: