Over Hilde

Hallo, ik ben Hilde Peetermans, aangenaam!

Hilde Peetermans!

Visuele Branding Experte & Fotografe

Wie ben ik?

Ik studeerde fotografie en multimedia, begon als zelfstandig fotografe, ik bleef bijleren en ik startte verschillende zaken. Meer dan 18 jaar later leer ik ondernemers hoe ze hetzelfde kunnen doen.

Als creatieve onderneemster doe ik dus veel verschillende dingen, maar ze gaan allemaal over beeldcommunicatie en online aanwezigheid. Dit doe ik altijd heel enthousiast met veel creativiteit, authenticiteit en eenvoud…

Mijn Verhaal

Mijn passie voor ondernemen zit me in het bloed. Als dochter van twee ondernemers ben ik van kindsbeen af omringd geweest door mensen met een missie, die met heel veel passie en goesting hun bedrijf wilden laten groeien en stralen.

Iets doen wat je graag doet en er volledig voor gaan werd me met de paplepel ingegeven.

Ik wilde koste wat het kost mijn nieuwsgierigheid nastreven en om ook mijn passie voor het visuele te voeden, werd ik meester in de fotografie.
Al snel begon ik een eigen zaak als fotografe. Werken voor echt grote bedrijven trok me niet aan. Ik voelde me meer aangetrokken tot de kleine ondernemer met een mooi en uniek verhaal.

Ik krijg enorm veel energie van ondernemers die liefde en passie hebben voor hun vak en daar non-stop en volledig voor gaan.

Deze verhalen bracht ik in beeld, steeds met de hoogste kwaliteit en ik ga ook altijd voor het beste. Daarom blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen met opleidingen in binnen- en buitenland.

Jouw zaak sterk visueel in beeld

En verder … 

Ik bouwde langzaam een ‘merk’ op, bracht mijn diensten op de markt en transformeerde van een jonge, twijfelachtige fotografe naar een slimme onderneemster.

Terwijl ik mijn zaak uitbouwde, gaf ik ook les in fotografie en startte ik een webshop. Na een aantal jaar gewerkt te hebben met heel veel zelfstandigen, marketingdiensten en ondernemers, merkte ik dat veel ondernemers het moeilijk vinden om hun identiteit en verhaal online te delen. 

Ik groeide verder als onderneemster en om niet alleen foto’s te leveren, maar de KMO’s ook te blijven ondersteunen met hun beeldcommunicatie, startte ik Visuele Verhalen. 

Ik sta steeds vaker op een podium (“geef me een micro en ik vertel heel enthousiast over fotografie, beeldcommunicatie, branding en ondernemen) en ik ging mezelf bijscholen om ook op strategisch niveau mee te kunnen denken met andere (creatieve) ondernemers.

Naast ondernemen ben ik gek op mijn gezin. Ik ben mama van twee schatten van kinderen. Hierdoor – en omdat mijn gepassioneerde, ondernemende vader veel te vroeg gestorven is – weet ik ook dat de balans tussen werken en gezin soms wel eens verstoord geraakt bij gedreven ambitieuzelingen.

Mijn Passie

Door de jaren heen heb ik de eer gehad om zelfstandigen, freelancers en ondernemers te helpen de basis te leggen voor hun passie en de carrière van hun dromen te creëren.

Samen hebben we gewerkt aan mooie beelden, het nemen van risico’s, enorm veel durven en doen én het leven ten volle benutten.

En dat is wat ik nu nog steeds het liefste doe: jou adviseren en helpen met de inzet van beeldcommunicatie, zodat je op een strategische manier opvallen tussen de massa door een authentieke en eerlijke online aanwezigheid. Jouw groei is mijn genot en geloof maar dat ik van genieten houd!

Ik ben in de wieg gelegd om mensen een zaak en een leven te helpen opbouwen waarmee ze kunnen stoefen.

Het ziet er elke dag anders uit, maar ik versterk mensen om een unieke zaak op te bouwen en van het leven te genieten.

Daarom inspireer ik zelfstandigen, ondernemers en freelancers met tips, adviezen, bruikbare tools en stap-voor-stap-gebruikershandleidingen voor de uitwerking van hun beeldcommunicatie en dit op maat van KMO’s.

O, en papa… ik doe wat ik écht graag doe!

“We gebruikten de foto’s voor een Facebook-campagne. Dit was zo’n groot succes dat we 4 personen extra in dienst moesten nemen!”

“Wij leveren kwaliteit en dit wilden we duidelijk maken met professionele foto’s. De foto’s die we zelf maken en op onze Facebookpagina zetten, vertellen ons verhaal niet goed genoeg.”
“Om ons vakantieappartement te verhuren, lieten we professionele foto’s maken. Ook de brochure, de beelden voor de website en andere ontwerpen lieten we maken door Visuele Verhalen. Ze hebben echt alles in huis om je zaak visueel op de kaart te zetten.”

Ik werkte al samen met: