visual branding traject

Visuele Identiteit

In een traject van 9 stappen stomen we je zaak klaar voor de toekomst

Het maakt niet uit hoe ver je bent met het opbouwen van je zaak…
Je kan ontwerpen, lanceren of gewoon doorgaan met het vergroten van je online impact…

Maar het feit blijft dat elke fase zijn eigen, duidelijke volgorde van stappen vereist als je je tijd en middelen als ondernemer optimaal wil benutten en je groei wilt versnellen.

Het bouwen van een uniek en opvallend merk vereist focus, duidelijkheid en strategie, evenals voorkennis en een instinct om de juiste stukken samen te stellen die alleen ervaring kan bieden.

Alle verwarring die je doormaakt over het opbouwen of laten groeien van je zaak, kan worden opgelost en omgedraaid op het moment dat je je door een expert laat leiden.

In dit traject zorg ik ervoor dat jouw unieke uitstraling, jouw verhaal en het beeld dat anderen hebben van je zaak, naar een hoger niveau wordt gebracht.

Ik begeleid je naar een nieuwe fase die zorgt voor een betere uitstraling, zodat jouw zaak klantmagnetisch wordt.

  STAP 1: BRANDINGPLAN
  We maken een duidelijk stappenplan om je de volgende maanden te begeleiden. Dit brandingplan omvat wie wat doet en waarvoor verantwoordelijk is.

  STAP 2: JOUW VERHAAL
  Mensen denken in verhalen. Daarom is het een meerwaarde om een verhaal te hebben dat vertelt wie je bent, wat je doet, waarom je het doet en je verhaal moet vooral je doelgroep aanspreken. We onderzoeken dus ook jouw ideale klanten.

  STAP 3: ROLMODEL
  Zoek uit wie je rolmodellen zijn en waar ze goed in zijn. Als je dan ook nog weet wat je concurrent doet en wat niet, weet je ook hoe jij het verschil kunt maken. Zorg dat je echt UNIEK bent, want een goede klantenservice, dat beloofd iedereen.

  STAP 4: PITCH
  Het verhaal van je zaak is de kern van alles, maar je moet kort en krachtig kunnen samenvatten wat je doet, zodat je de interesse van je potentiële klanten wekt.

  STAP 5: WEBSITE
  Een goed-draaiende zaak kan niet zonder website! We onderzoeken samen het waarom van je website, het doel, het beeld dat je wil uitstralen en welke informatie belangrijk is. Eventueel maken we een volledig nieuwe website, die makkelijk te onderhouden is en up-to-date kan blijven. Deze nieuwe omgeving voldoet aan de eisen om succesvoller te zijn en te blijven.
  STAP 6: FOTOGRAFIE/VIDEO
  Beelden zeggen veel meer dan woorden. Daarom moet je goed nadenken over de beelden en de keuzes die je maakt. Geen stockfotografie, maar persoonlijke, professionele foto’s en video’s die passen bij jouw zaak. Unieke beelden die vertellen wie er achter de website of het sociale mediakanaal zit. Jouw bedrijf mooi en professioneel in beeld.
  STAP 7: SOCIALE MEDIA
  Sociale media is niet meer weg te denken uit onze levens anno 2020. Je moet dus aanwezig zijn om “gezien” te worden. De juiste inhoud voor de juiste doelgroep op het juiste kanaal zorgt voor een goede vindbaarheid en een grotere merkbekendheid. Samen zoeken we uit waar en hoe jij het best aanwezig kan zijn.
  STAP 8: OPLEIDING
  We weten dat jouw nieuwe visuele identiteit pas blijft plakken als iedereen bewust is van de uitstraling die wordt bereikt. Deze opleiding bestaat uit korte sessies, waarbij tips worden gegeven voor zowel inhoud als het maken van het beeldmateriaal.
  STAP 9: FUTURE-PROOF
  Zorg dat je bedrijf up-to-date is en blijft. Er moet beweging en samenhang zitten in je communicatie.

  “We gebruikten de foto’s voor een Facebook-campagne. Dit was zo’n groot succes dat we 4 personen extra in dienst moesten nemen!”
  “Wij leveren kwaliteit en dit wilden we duidelijk maken met professionele foto’s. De foto’s die we zelf maken en op onze Facebookpagina zetten, vertellen ons verhaal niet goed genoeg.”
  “Om ons vakantieappartement te verhuren, lieten we professionele foto’s maken. Ook de brochure, de beelden voor de website en andere ontwerpen lieten we maken door Visuele Verhalen. Ze hebben echt alles in huis om je zaak visueel op de kaart te zetten.”

  Ik werkte al samen met: